מטרות:
- ברור נושא הזהות כבסיס המחויבות לשרות
- חיזוק תודעת השליחות ובחינתו בהקשר עכשווי
נושא הזהות והתודעה היהודית מהווה חלק מאבני הבניין בתפיסה הערכית בצה"ל.
בן-גוריון ומנהיגי התנועה הציונות רצו להקים בארץ ישראל מדינה יהודית שעומדת על שני בסיסים – השגת הריבונות הלאומית – עצמאותו של עם ישראל בארץ אבותיו, והקמת חברת מופת יהודית שאמורה להיות אור לגויים, ובבסיסה ערכים אנושיים אוניברסליים שמקורם בחזון הנביאים. העיסוק בנושא הזהות והתודעה היהודית כחלק מתוכנית החינוך יתמוך ביצוע המשימה הצבאית, יחזק את תחושת צדקת הדרך, יתרום להעמקת המחויבות למסגרת ולמשימה ויסייע בחיזוק הלכידות והאחדות בצה"ל וביחידה.
פעולה חינוכית איכותית בנושא הזהות והתודעה היהודית תורכב מלמידה וחוויה, המשולבים זה בזה, ומביאים לתהליך יצירת משמעות וחיזוק תחושת המחויבות והשליחות לצה"ל.
תחושת השליחות המלווה את אנשי כח המגן העברי מראשיתו ועד היום היא חלק מהותי מסוד כוחו של צה"ל. הנכונות של כל חייל וחיילת לבצע את משימתם על הצד הטוב ביותר, מתוך תחושה של הזדהות ומסירות, מהווים כלי עוצמתי, לא פחות (ואולי אף יותר) מהאמצעים העומדים לרשות צה"ל ומן האימונים של יחידותיו.
במרכזה של שבת החינוך ייעמדו העיסוק בזהות ובערך השליחות על היבטיו השונים תוך דגש על העברתו מדור לדור כחלק משרשרת ארוכה שראשיתה עוד בימי התנ"ך. המרחב הגיאוגרפי של הנגב ישמש אותנו בהקשר זה הן בהקשריו ההיסטוריים כערש הולדתו של העם היהודי והן בהקשרו הציוני המודרני – כמרחב של אתגר חלוצי שניתן לפגוש בו מגוון ביטויים לשליחות בת-זמננו.
שבת החינוך בשדה בוקר משלבת את עולם התוכן של המכון עם מטרותיו של 'ענף זהות ותודעה יהודית' של צה"ל ובהנחייתו.
פעילויות שבת חינוך מותאמות למטרותיה של היחידה, בהלימה לנושאי הליבה של המכון.