fbpx

תוצאות נוספות...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

פעילויות בצפון ובמרכז לכוחות הביטחון

סיורים

חיפה בחזונו של הרצל, בין חזון למציאות - בעקבות אלטנוילנד

מרכז החברה היהודית בספרו של הרצל 'אלטנוילנד' מצוי בעיר חיפה. חיפה העתידית, האוטופית, והבינלאומית, המהווה בסיס לחזון החברה ברומן, מבוססת על חיפה הממשית ועל הפוטנציאל שראה בה הרצל לקידום חברת מופת, ושותפות. מה ראה הרצל בחיפה שבה בחר למקם את החברה אידיאלית שלו? עד כמה תואמת חיפה היום את החזון של הרצל בתחומים שונים: קדמה וטכנולוגיה, חיים בשותפות, חינוך, תרבות ועוד? עד כמה מתאים חזונו לצרכים כיום? * ניתן לשלב התנסות בתיק צופן בנושא בסופו וטעימות. התחלת הסיור בטיילת לואי, במרכז הכרמל, סיום ברחבת המדעטק חיפה

סיור בסג'רה (גליל תחתון): חלוציות ומנהיגות

הסיור מתמקד בחייו של דוד בן-גוריון בסג'רה ובדילמות החלוציות והמנהיגותיות שעמדו בפניו. המשתתפים ילמדו על פעילותו של בן-גוריון בחווה החקלאית בסג'רה, התמודדותו עם אתגרים שונים, והחלטות מנהיגותיות שלקח באותה תקופה. הסיור כולל ביקורים באתרים היסטוריים מרכזיים, סיפורים אישיים ודילמות מוסריות שהיו חלק בלתי נפרד מחיי החלוצים. מטרת הסיור היא להעמיק את הבנת המשתתפים במושגי חלוציות ומנהיגות, ולעודד אותם לחשוב על האופן שבו הם יכולים ליישם ערכים אלו בחייהם האישיים.

סדנאות

"קפה בערך"

מזמינה את המשתתפים למפגש באווירה משוחררת ונעימה, לדיון מעמיק בנושא ערכים. במהלך הפעילות, הצוותים מנהלים שיחות פתוחות על ערכים אישיים וחברתיים, ובוחנים את הרלוונטיות שלהם לחיי היומיום. המפגש מעודד חשיבה ביקורתית ושיתוף פעולה בין המשתתפים, ויוצר הזדמנות לדיון משמעותי באווירה נינוחה.

שליחות או קריירה

בהרצאה זו נברר את הקשר בין שני המושגים הללו, "נצלול" לשורשים של הדילמה הזו, ונגלה כיצד התייחס אליה בן-גוריון גם ביחס לשירות הציבורי והצבאי בפרט. נתבונן כיצד הדילמה נתפסת בעשורים האחרונים.

המפקד כמחנך

דוד בן-גוריון הרבה להתייחס לתפקיד המפקד בצה"ל. על מפקד בכל צבא מוטלים תפקידים רבים ומגוונים, אך בצבא העם מוטל על המפקד תפקיד מהותי נוסף, לחנך את פקודיו. הפעילות כוללת למידה וניתוח תפקיד המפקד, לאור היות צה"ל צבא העם.

משפט העם און- ליין

בן-גוריון מגיע לבית המשפט כדי להשמיע את קולו בחמישה נושאים ואירועים היסטוריים: הקמת המדינה, פרשת אלטלנה, פיזור האוכלוסין ועיירות הפיתוח, יחסי דת ומדינה והסכם הסטטוס קוו, והיחסים שבין מדינת ישראל ליהדות התפוצות. הציבור כולו מוזמן לשמש חבר מושבעים בבית המשפט הדמיוני שיצרנו: להכיר מקרוב את האירועים והדמויות, להקשיב למגוון העמדות ובסוף ? להצביע ולהשפיע. ניתן לראות לקחת חלק במיצג מכל מקום.

תיק צופן - משולחנו של בן-גוריון

מה ניתן ללמוד ממה שמונח על שולחן העבודה שלנו, האמיתי והדיגיטלי? ומה משולחנו של בן גוריון?

הרצאות

חזון ודרך

מנהיגותו של דוד בן-גוריון התמקדות במנהיגותו של בן-גוריון ולמידה מאתגרי העבר בהתבסס על החלטותיו מאז ימי נעוריו ועד להפיכתו "לזקן" משדה בוקר. ראייה למרחוק, הליכה בצעדים קונקרטיים לקראת המטרה הגדולה ויכולת להתגמש ולחשב מסלול מחדש הם רק חלק מהדברים עליהם נדבר במהלך ההרצאה הזו.

חזון הנגב של בן-גוריון

הרצאה שעוסקת בקשר המיוחד של בן-גוריון לנגב ומתחקה אחרי הנסיבות שבהן עלה הנגב על המפה הציונית. נעמיק בחזון בן-גוריון לנגב, שהלך והתגבש במשך כמה עשורים, ונבין ממה הוא מורכב ואיך ניסו להגשימו לאורך השנים.

ממלכתיות על פי תפיסתו של בן-גוריון

ממלכתיות היא מושג מורכב ומופשט. היא אחד מעמודי התווך במחשבה המדינית של בן-גוריון והייתה אבן בוחן מרכזית בעיצוב מוסדות המדינה והחברה בישראל בראשיתה. בהרצאה נסקור שתי פרשיות בהן הייתה הממלכתיות כלי מרכזי להכרעות מנהיגותיות ונדון בשאלה – איך נוגעת הממלכתיות לחיינו היום.

ליצירת קשר:  ליאור > 052-312-4808   |   מייל > [email protected]

איתן דוניץ

מנהל המכון למורשת בן־גוריון

מנהל המכון למורשת בן־גוריון משנת 2018. למד לימודי תואר ראשון בפילוסופיה, מדעי המדינה ומשפטים ולימודי תואר שני בניהול מלכ"רים וארגונים קהילתיים. חובב השפה העברית על נגזרותיה, ספריה ושיריה. איש החברה האזרחית יותר מעשור ובן־גוריוניסט בנשמתו. גדל והתחנך במדרשת בן־גוריון ומאז הספיק לתור את הארץ, (וקצת) את העולם ולעלות בחזרה לנגב. חי בקיבוץ טללים עם עינב, רעייתו, ובנותיהם – ליאור גליה ורננה.